Tein omiin synttäreihini vegaanisia mokkapaloja. Täältä pesee maukkaat ja vatsalle ystävälliset mokkapalat. Hyvä tapa hemmotella itteensä!
Mokkapalat
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl fariinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
- 2 dl kasvimaitoa
- 0,5 tl pikakahvijauhetta
Sekoita
kuivat aineet. Pehmitä margariini esimerkiksi mikrossa ja lisää
jauhojen joukkoon. Liota pikakahvijauhe kasvimaidon joukkoon ja sekoita
kasvimaito jauhojen joukkoon (mikäli haluat, voit käyttää myös 0,5 dl
valmista kahvia ja 1,5 dl kasvimaitoa). Sekoita nopeasti tasaiseksi ja
levitä tasaisesti uunipellille. Paista 175 C-asteessa 35 min, tai kunnes
levy on kypsä. Valmista kuorrute levyn paistumisen aikana.
Kuorrute
- 4 rklvettä
- 0,25 tl pikakahvijauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 4 dl tomusokeria
Sekoita
vesi, pikakahvijauhe ja kaakaojauhe. (Voit käyttää veden ja
pikakahvijauheen tilalla 2 rkl vettä ja 2 rkl valmista kahvia.) Lisää
tomusokeri pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute hieman
jäähtyneen paistetun taikinalevyn päälle ja anna jähmettyä. Leikkaa
terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoile.
Resepti on Kamomillan Konditori blogista: http://www.kamomillankonditoria.com/2009/09/mokkapalat.html
I did these vegan mocha squares to my brihtday. There you can have a tasty and a stomach friendly recipe. It´s also a good way to indulge yourself!
Vegan mocha squares
- 4 dl wheat flour
- 3 dl brown sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 tbsp vanilla extract or vanilla sugar
- 3 tsp cocoa (dark)
- 100 g margarine (without milk)
- 2 dl soya/wheat/coconut/almond milk
- 0,5 tbsp instant coffee powder
Mix dry ingredients together. Soften the margarine for example in a microwave and mix them with flours. Soak instant coffee powder with plant milk of your choice and mix plant milk with flours (you can also use 0,5 dl coffee and 1,5 plant milk. I did with coffee which I like more than a instant coffee powder.). Mix quickly together and spread the dough flatly to a baking tray. Fry in a temperature of 175 C for 35 minutes or when the plate is ripe. Make the icing after roasting the plate.
- 4 tsp water
- 0,25 tbsp instant coffee powder
- 3 tsp cocoa (dark)
- 4 dl icing sugar
Mix water, instant coffee powder and cocoa (You can also use 2 tsp water and 2 tsp
coffee instead of instant coffee powder which I did.) Add icing sugar in little batches and mix it. Spread the icing to a chilled and baked plate and let it be. Cut the plate in suitable pieces and serve. And of course enjoy!
The recipe is from the Kamomilla´s conditory blog: http://www.kamomillankonditoria.com/2009/09/mokkapalat.html
Voisin ehdottomasti testailla näitä, sillo mokkapalat kuuluvat meidän perheen ikisuosikkeihin! :-)
VastaaPoistahttp://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/
Testaa ihmeessä! Tosi maukkaita ;) Tykkään siun blogin positiivisuuspostauksesta. Ihanaa tulevaa viikkoo sulle! <3
VastaaPoista